Cum a pierdut Flanco un client/afiliat

Așteptam Black Friday nerăbdător din 2 motive – unul personal pentru ca eram în căutarea înlocuirii dell-ul vechi de peste 5 ani de zile  cu un ultra book performant si unul profesional din prisma afilierii.

Dupa săptămâni ce căutări  citit review-uri și vizualizat produsul in magazine, m-am decis pe un ultra book Toshiba de la Flanco. Era singurul magazin unde mai avea modelul dorit si cu WIN 7 pentru ca nu eram hotărât sa trec pe WIN 8. Zis si făcut, totul era pregătit pentru marea zi – Black Friday 2012-; mai putin flanco.ro. Din primele ore ale dimineții site-ul nu a mai mers deloc; doar un fișier pdf ce te trimitea la ofertele lor și sa cumperi din magazin. Acum nu înțeleg de ce se numește magazin online; in cel mai bun caz ar trebuie sa i se spună magazin offline sau de ce nu butic din coltul străzii de unde ne luam țigări ca alt kiosk nu mai este în zona.

In cele din urma am profitat de reducerea de 25% oferita de cei de la emag.ro pentru Mac de 13. A fost o decizie luata pe moment, la miezul nopții când cei de la emag au afișat ofertele – multumesC Claudiu :D.  La ora 8.12 deja cu 2 click-uri am reușit sa il comand. Easy, fără sa ma stresez sa ma duc în magazin si sa stau la coada ca țăranii – îmi pare rău dacă supăr pe cineva :). Sâmbăta dimineața l-am si avut – asta înseamna e-eCommerce flanco! Poate mai furați și voi de la vecinii voștri de palier din clădirea pe care o împărțiți cu cei de la emag.

Revenind la partea profesionala – după ieșirea Altex din 2parale  și înființarea propriului sistem de afiliere, am cam rămas fără advertiser de promovat in 2parale. Si cei de la flanco erau pe lista mea de a fi în continuarea un super-afiliat în rețea. Bineînțeles strategia a  fost una pre-black Friday și Black-Friday. Insa toată strategia, toată munca depusa (din fericire m-am limitat la o promovare nu asa de intensa) s-a dus pe apa sâmbetei. Site-ul ne a funcționat nici mort de vineri pana duminica inclusiv.

Mesajul lor cu cateva zile inainte de inceperea campaniei :

Pregătim 3 zile cu reduceri trăsnet, te așteptam la cel mai mare eveniment de shopping al anului pe www.flanco.ro

Spor la conversii.

Dupa chiar nu vreți sa stiti ce mesaj au trimis – am vrut sa va protejam, pe voi afiliatei, închizând site-ul. Mai multe despre afiliere si despre problemele întâlnite  în următorul post pe care îl datorez celor de la 2parale.

 

Ps:acesta este primul post scris de pe un mac – feels good 😀

1 Comment

  1. Tocmai de aceea, “Vinerea Neagră” a cumpărăturilor se extinde, încă de anii trecuţi, începând de la miezul nopţii de joi spre vineri, până duminică noapte. Luni, urmează “Cyber Monday” (Lunea electronică), când comercianţii exclusiv online intră în acţiune. În România, cele două fenomene de peste Ocean s-au comasat, magazinele online dând startul la reduceri înaintea celor clasice.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.